Translate

joi, 31 decembrie 2015

Gânduri la sfârșit de an 2015

Sfârşit de an 2015. Al doilea an din "viaţa" mea de alergător. Un an cu 13 curse, dintre care 8 montane, însă mult mai puţini kilometri alergaţi decât îmi propusesem iniţial pentru că, deh, nu mi-am putut aloca atât de mult din timpul liber doar alergării. Însă, una peste alta, sunt mai mult decât mulţumit de ceea ce am realizat în acest an pentru că depăşeşte cu mult ceea ce aş fi putut visa vreodată. Am parcurs primul meu maraton montan şi primul maraton pe plat, am alergat aproape 200 km în curse montane, am ajuns în locuri minunate în care, dacă nu aş fi alergat, poate că nu ajungeam prea curând. Am cunoscut oameni minunaţi de la care am învăţat o grămadă de lucruri şi aş vrea să-i amintesc măcar pe câţiva dintre ei: Victor Vlad, Marian Tudorică, Daniel Lupa, Anca Tifigiu, Florin Muntean, Răzvan Norocel, Marius Popescu, Laurenţiu Moga şi Mihai Pantiş. De fapt, sunt mult mai mulţi însă aceştia şi-au pus într-o mai mare măsură amprenta asupra existenţei mele în 2015. 

Anul 2015 a fost aşa, ca un vis nebunesc pe care mi l-am îndeplinit cap-coadă. Bunuţul m-a ajutat să rămân sănătos şi să reuşesc absolut tot ceea ce mi-am propus la începutul anului. A fost ca o descătuşare. Am învăţat extrem de multe lucruri despre mine, despre efortul fizic, despre programe de antrenament, biomecanică şi anatomie funcţională. 


A fost un an în care, în afară de performanţele mele personale în alergare, am putut să ajut pe cineva care, deşi nu alergase niciodată până acum, a reuşit ca, în 4 luni de antrenament, să alerge 21 km la Semimaratonul Internaţional Bucureşti din luna mai. Un alt proiect extraordinar pentru care mă bucur a fost ORA DE MIŞCARE, lansat la începutul lunii septembrie, prin care am scos din casă peste 20 de persoane (dintre care unele au venit cu o consecvenţă care m-a entuziasmat foarte mult), în fiecare marţi şi joi seara, de la 20.00, pe Stadionul Dinamo, pentru câte 90 de minute de sesiuni de fitness. În acest proiect am reuşit să aplic şi să concretizez experienţa acumulată mai ales în urma participării la mai multe convenţii internaţionale de fitness-aerobic şi la programele doamnei Marga Bălan pe care o apreciez foarte mult pentru ceea ce face.

Ce îmi propun pentru 2016? Să continui ceea ce am început în 2015. Să alerg pe munte, să continui proiectul ORA DE MIŞCARE prin care să scot şi mai multă lume din casă la mişcare, să mă alimentez în mod sănătos şi, în general, să trăiesc într-un mod cât mai sănătos.  

În ceea ce priveşte alergarea, mi-am ales şi câteva curse la care îmi propun să particip în 2016, dintre care cele mai importante sunt Olympus Marathon şi Inov8 2x2 Race (masivul Fagaras - proba de 45 km):

1. Semimaratonul Gerar - 31 ianuarie;
2. Semimaratonul Intersport Brașov -  2 aprilie;
3. Braşov Marathon (proba de maraton) - 23 aprilie;
4. Eco Marathon Moieciu de Sus (proba de cros) - 7 mai;
5. Transylvania100 (proba de 30 km) - 21 mai 2015;
6. Atinge Omu (16 km) - 11 iunie;
7. Olympus Marathon (Grecia) - 26 iunie;
8. Marathon 7500 (proba de 45 km, 3200 m D+) - 16 iulie;
9. Inov8 2X2 Race - (masivul Fagaras - proba de 45 km) - 20 august;
10. Baneasa Fox Trail Halfmarathon (proba de 21 km) - 28 august
11. Ciucas X3 - (proba de 42 km) - 10 septembrie;
12. Baneasa Autumn Trail Run (proba de 21 km) - 18 septembrie;
13. Maratonul Pietrei Craiului - 1 octombrie;
14. Baneasa Winter Trail Run (proba de 21 km) - 11 decembrie.

La toate acestea se mai adaugă și participarea la o convenție de fitness:
- Conventia Internationala de Fitness Scandinavia - Bucuresti: 21-22 martie

La final, îmi doresc ceea ce vă doresc tuturor celor care citiţi aceste rânduri: un an 2016 mai bun decât 2015, multă sănătate, experienţe cât mai frumoase şi utile, bucurii cât mai multe şi necazuri cât mai puţine!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea! Iti voi raspunde in scurt timp.