În Bucureşti se organizează anual cele mai mari 2 competiții de long running cu participare internațională: Semimaratonul din luna mai și Maratonul din luna octombrie. Cu un număr de participanți care a ajuns acum la 10 mii de alergători/competiție, acest eveniment bianual aduce în același loc toți "long-runner"-ii de top ai României dar și celebrii atleți kenieni care, în ultimii ani, sunt permanent abonați la podiumurile competițiilor internaționale similare de aici și de pretutindeni.
Fiind un eveniment de o asemenea anvergură, evident că nu puteam lipsi, chiar dacă, în programul meu competițional, Semimaratonul Internațional din 17 mai urma să încheie o serie de 4 curse desfășurate in 4 weekenduri consecutive. Undeva pe la începutul anului, speranțele mele legate de participarea la această cursă vizau doborârea pragului de 1h50min/21 km, după ce pragul de 2h îl doborâsem la Semimaratonul Gerar, alături de Anca Tifigiu si Lucian Daniel Lupa. Totuși, pe măsură ce timpul trecea și se apropia această cursă, am realizat că obiectivul meu era unul nerealist. Urma să alerg la București, pe plat, după 3 curse montane precedate de antrenamente specifice pentru trail și nu pentru plat. În plus, oboseala acumulată nu avea cum să mă avantajeze în tentativa mea de a stabili un nou record personal de timp pe 21 km așa că, în final, am luat decizia de a nu risca aiurea mai ales că aş fi deviat grav de la scopul meu iniţial legat de alergare care nu este nicidecum unul competitiv, ci este legat de menţinerea unui tonus bun şi a unei stări de sănătate optime.
Pe de altă parte, lipsa unui obiectiv clar pentru o cursă de 21 km făcea ca participarea să devină lipsită de miză şi, în consecinţă, ar fi urmat doar să mă bucur de eveniment, în sine, de atmosferă, de întâlnirea cu alţi alergători şi de spectacolul de pe margine. Un traseu pe care îl mai alergasem o dată, în octombrie, atunci când am parcurs primul meu semimaraton. Dar acum aş fi făcut totul fără stresul şi oboseala de atunci, ci relaxat, eventual încurajându-i pe cei din jurul meu. Cu toate acestea, am identificat un obiectiv care ar fi urmat - dacă îl îndeplineam - să-mi aducă mai multă bucurie şi împlinire decât coborârea sub pragul de 1:50. Iar pentru a-l explica, trebuie să mă întorc puţin în timp, până anul trecut, în vară, şi să fac puţină istorie a "carierei" mele de alergător şi nu numai...